Statief Feisol CT 3342 met een Manfrotto 438, Really Right Stuff BH-40, Wimberly C-12

Statief Feisol CT 3342 met een Manfrotto 438, Really Right Stuff BH-40, Wimberly C-12

Dit is de combinatie die ik gebruik met mijn statief.

 • Statief: Feisol Tournament CT-3342 Rapid
 • Balhoofd waterpasser: Manfrotto 438
 • Balhoofd: Really Right Stuff BH-40
 • Balhoofd klem: Wimberly C-12 Snel-sluitklem

Ik heb enkele statieven gehad voor de Feisol CT-3342, maar tijdens onze trektocht doorheen Sarek. Hebben we een Duitser ontmoet, hij was de CT-3342 aan het gebruiken. En ik was meteen overdonderd door de lengte en het gewicht van het statief. Het leek me een enorm zwaar statief, omwille van zijn grootte. Maar blijkbaar viel het enorm goed mee. Toen we terug in België aankwamen, heb ik me er dan ook meteen eentje aangeschaft. En sinds ik dit statief heb, heb ik me geen enkel ander meer aangeschaft. Hier enkele positieve dingen over het statief.

 • Feisol’s Rapid schroefvergrendeling
 • de poten kunnen 180 graden gedraaid worden over het balhoofd voor maximum compactheid
 • uiterst licht voor zijn grootte, ongeveer 1,17 kg
 • enorm sterk en stabiel

Er is maar één ding wat me soms stoort aan het statief. Het is vrij moeilijk om het kwijt te geraken in de rugzak tijdens de vlucht. Eens we aan het wandelen zijn hangt het statief steeds aan de zijkant van mijn rugzak.

De Manfrotto 438 bal camera waterpas is gemonteerd op de basisplaat van het statief. Het is een makkelijke, compacte en vrij goedkope oplossing om het balhoofd waterpas te zetten. Ik gebruik het voornamelijk om panorama’s te trekken. Dan heb je namelijk minder werk in Photoshop om de verschillende foto’s aan elkaar te zetten. Ik zou het wel enkel gebruiken wanneer je op regelmatige basis panorama’s trekt. Want deze kop weegt ongeveer 650 gram, licht is het dus zeker niet! Het kan zowel in min als plus 5° corrigeren.

Hier zijn enkele positieve punten over de balhoofd waterpasser.

 • makkelijk in gebruik
 • snel een basis die waterpas is voor het balhoofd
 • een betere samenvloeiïng van je beelden in photoshop omdat het balhoofd steeds waterpas staat

Twee dingen die wat beter konden. Het gewicht is behoorlijk hoog in vergelijk met het statief zelf. En ik ben de hendel van het vergrendelsysteem eens kwijtgeraakt tijdens een tocht. Het zou handig zijn moest ze dit maken dat deze er niet kan afvallen door trillingen.

Het Really Right Stuff BH-40 balhoofd wordt gemonteerd op de Manfrotto waterpas basis. Ik ben zeer tevreden van het balhoofd. Het is enorm stabiel, zelfs in combinatie met mijn D850 en de Nikkor 70-200mm f/2.8 lens. Het kan een ballast van 8kg aan, voor mij is dit ruim genoeg. Op het moment is de Nikkor 70-200mm f/2.8 mijn zwaarste lens.

Enkele positieve punten van het balhoofd.

 • compactheid
 • sterk en stabiel
 • ballast van 8kg, in combinatie met eigen gewicht van 369 gram
 • vergrendelhendel is handig in gebruik

Er is maar één ding wat het balhoofd perfect zou maken, moest de vergrendelhendel iets korter zijn. Deze raakt soms de Wimberly snel-sluitklem.

De Wimberly C-12 werd me aangeraden door Heikki een goeie kameraad van ons. Dus deze kocht ik en inderdaad deze werkt perfect. Het is enorm simpel om mijn body te vergrendelen. Mijn body is gemonteerd op een Arca Swiss plaat. De snel-sluitklem weegt 125 gram.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/11/25/statief-feisol-ct-3342-met-een-manfrotto-438-really-right-stuff-bh-40-wimberly-c-12">
Instagram
Spring naar toolbar