MSR Reactor 1.0 L

MSR Reactor 1.0 L

Onze vorige branden heeft het jammer genoeg begeven in IJsland. Dus we moesten op zoek naar een nieuwe. We wilden eens een ander merk dan Jetboil proberen. Ons hoofddoel van de brander is zo snel mogelijk water koken, we maken namelijk nooit andere maaltijden klaar tijdens onze tochten. We eten altijd gevriesdroogde maaltijden en hier heb je enkel kokend water voor nodig natuurlijk. Tijdens onze zoektocht kwamen we uit bij de MSR Reactor 1.0L.

Wat ons meteen opviel is het design van de pot, deze heeft een handige handvat. De pot staat wel los op de brander wanneer je aan het koken bent. Wij vinden dit persoonlijk beter, de kookpot van onze Jetboil wou namelijk niet altijd even makkelijk loskomen. Dit gaf soms problemen wanneer het water begon te koken. In de kookpot is voldoende plaats om 2 omvouwbare lepels op te bergen samen met de brander. Of je kan een 100 gram gasvulling samen met de brander in de kookpot steken. Wanneer je de handvat omdraait houdt deze het dekseltje van de kookpot op zijn plaats.

De brander zelf voelt zeer degelijk aan, enorm veel metalen onderdelen in vergelijking met onze Jetboil. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de reactor een beetje zwaarder is, deze weegt 420 gram. De kooktijd van de brander is superieur. In ongeveer 4 tot 5 minuten heb je een liter kokend water. Wij ontsteken de brander met een firesteel zodat de vonk rechtstreeks op de metalen foam terecht komt. Eens de brander correct brand wordt de metalen foam rood en zie je een MSR logo.

We hadden tijdens onze vorige tocht in Noorwegen een kleine storing. We kregen een blauwe vlam bovenop de metalen foam. Maar deze wou niet doorslaan naar de metalen foam zelf. Na enkele keren proberen is het ons dan toch gelukt de brander correct aan te krijgen. Na wat opzoekwerk vonden we nog enkele personen die hetzelfde aan de hand hadden gehad. Het probleem zou zich voordoen wanneer er niet genoeg lucht rondom de brander circuleert. MSR heeft gelukkig wel een oplossing gegeven moest dit gebeuren tijdens een trektocht. Je moet dan voorzichtig een vinger plaatsen, op één van de luchtinlaten gesitueerd aan beide zijden van de gasregelaar. Zo speel je wat met de lucht toevoer, en kan je de gasmengeling wat regelen. Doe dit uiteraard wel voorzichtig want de bovenste rand van de brander wordt wel al warm.

Zoals ik al eerder zei kan je met deze brander niets van voedsel koken. Je kan er niet zachtjes mee koken. Voor ons is dit geen probleem, wil je dit wel kunnen doen zal je naar een andere brander moeten zoeken.

Pluspunten

  • compact
  • stevige bouw kwaliteit
  • snelle kooktijd
  • stormbestendig
  • simpel in gebruik
  • zuinig met brandstof ( 20 liter per 225 gram gasvulling )
  • kookpot staat los op de brander ( veiliger eens je water aan het koken is )

Minpunten

  • gewicht
  • zachtjes koken niet mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/11/25/msr-reactor-1-0-l-2">
Instagram
Spring naar toolbar