MSR Hubba Hubba NX getest in Schotland

MSR Hubba Hubba NX getest in Schotland

We hebben de tent ondertussen grondig kunnen testen in Schotland zijn ruig klimaat. We hebben uiteraard redelijk wat regen gehad, dit gelukkig vooral s’nachts wanneer we in onze tent lagen. Er stond ook steeds een stevige wind. Door de beperkte stormlijnen hadden we hier in het begin wat schrik voor. Er zijn tenslotte maar twee stormlijnen voorzien, eentje aan elke zijkant. Maar de constructie is zo stevig dat de tent zich makkelijk recht houdt.

Tijdens onze laatste nacht in Folkestone zagen we hoe enkele tenten gelijk gemaakt werden met de grond, onze Hubba Hubba had totaal geen problemen met zich overeind te houden!

De twee ingangen zijn een ware luxe, vooral wanneer ik s’avonds nog even uit de tent wil om te fotograferen. Vroeger stoorde ik Charlotte dan bij het in en uit de tent kruipen. Je moet wel rekening houden  met de windrichting wanneer je de tent opstelt. Zodat je de ingangen zo plaatst dat de wind niet binnen waait als je de ingang open ritst. Bij de vorige Hubba Hubba zit de rits in het midden. Hierdoor heb je daar minder last van dan bij de NX.

De voortenten zijn ook ruim genoeg om een grote rugzak onder te plaatsen en de wandelschoenen kan je er ook nog makkelijk kwijt. Zelfs met de rugzak in de voortent geraak je nog makkelijk in en uit de tent.

Het is ook mogelijk om de zijkanten van de tent volledig open te zetten. Zo heb je een optimale ventilatie, dit doe je uiteraard wel alleen als het weer dat toelaat. Maar sowieso is de ventilatie uitstekend, wij hebben éénmaal last gehad van een beetje condens. Dit kwam omdat we vergeten waren de ventilatieopeningen open te zetten.

Het hub-and-pole system met kleur gecodeerde clips werkt heel simpel. Door de kleurencode zet je de tent ook altijd correct op. Wij waren éénmaal iets te snel met de tent op te zetten. We hadden niet op de kleurencodering gelet en hierdoor kwamen de ingangen van het buitenzeil niet overeen met die van de binnentent. Je geraakt dan uiteraard nog in de tent maar het gaat wat moeilijker.

Wat ook handig is, dat het mogelijk is om eerst de buitentent op te zetten en achteraf de binnentent erin te hangen. Het vergt wel wat meer tijd om ze in deze volgorde op te zetten maar het is wel mogelijk. Dit kan toch wel handig zijn bij een hevige regenbui.

De binnentent voelt heel ruim aan voor twee personen. De bewegingsvrijheid is enorm groot! Dit komt omdat er dwars een extra tentstok gebruikt wordt. Hierdoor is de hoofdruimte wanneer je zit ook ruim tegenover andere tenten. Onze Therm-a-Rest NeoAir Xtherm matjes passen makkelijk langs elkaar. De lengte van de binnentent is ook zeer ruim. Als we op onze matjes liggen, hebben we aan de voeten en het hoofd nog zeker een vijftiental centimeter  vrije ruimte over.

Zoals ik eerder al zei is de ventilatie uitstekend. Er zijn twee ventilatieopeningen aanwezig, aan de voor- en achterkant van de tent.  Door de dubbele ritssluiting aan de deuropening kan je nog een extra ventilatieopening voorzien.

Bij elke ventilatieopening is er ook een opbergvak aanwezig. Dit vinden wij ook wel een leuke extra. Er hangen ook nog twee lusjes in de binnentent waar je eventueel een waslijn aan kan bevestigen.

Pluspunten:

  • opzetten van de tent gaat makkelijk en snel
  • bewegingsruimte in de binnentent!
  • twee ingangen met telkens een ruime voortent
  • een lichte tent voor de ruimte en het comfort dat ze geeft

Minpunten:

  • rekening moeten houden met windrichting omwille van deuropening ( tegenover oude Msr Hubba Hubba )
  • stormlijn aan voor-en achterkant kan nooit geen kwaad

Conclusie:

Wij zouden deze tent zeker en vast aanraden. De bewegingsruimte is een enorm. Vooral in de regio’s waar wij voornamelijk rondtrekken, het kan er namelijk nog al eens vaak regenen. En dan is bewegingsruimte toch wel een ware luxe! Het opzetten van de tent gaat enorm vlot. De tent houdt zich ook heel stevig in hevige wind.

Relevante post met meer technische details. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/13/msr-hubba-hubba-nx-getest-in-schotland">
Instagram
Spring naar toolbar