MSR Hubba Hubba NX

MSR Hubba Hubba NX

We hebben voornamelijk voor deze tent gekozen omdat ze twee ingangen heeft. Hierdoor zijn er twee voortenten waar je gemakkelijk een rugzak kwijt kan. De tent is ook heel makkelijk op te stellen en ze is vrijstaand. Het grootste verschil met de oude Hubba Hubba is dat deze wat lichter is. En dat de ritsen van de deuropening nu aan de zijkant van het luifel staan in plaats van in het midden.  Op het eerste zicht lijkt het ons een zeer handige tent, we gaan ze binnen enkele weken grondig testen in Schotland.

De binnentent laat zich makkelijk opstellen met het hub-and-pole system met kleur gecodeerde clips.  De vloer is gemaakt van 30D ripstop nylon 3000mm. De overige wanden van de binnentent zijn gemaakt van 20D ripstop nylon en 15D nylon micromesh. De buitentent is gemaakt van 20D ripstop nylon 1200mm Durashield™ polyurethane & silicone. Het is ook mogelijk om buitentent alleen op te zetten, hier heb je wel de floor protector voor nodig. Deze dien je extra aan te schaffen.

Er zijn twee ventilatie openingen aan de voorzijde en achterzijde. Het is ook mogelijk deze dicht te doen. Wanneer het weer het toelaat kan je de twee grote deurpanelen oprollen om zo voor extra ventilatie te zorgen.

De twee grote ingangen en de voortent, in de voortent is er plaats genoeg voor een rugzak te zetten. Zelfs met een rugzak in de voortent is er nog plaats genoeg om in de tent te gaan.

Bij beide ventilatie openingen is er een kleine opbergruimte voor kleine spullen te leggen. De buitentent is grijs, dit zou voor meer natuurlijk licht zorgen. De vloer is rood en dit zou het vinden van je spullen in de tent makkelijker maken.  Bij de foto onder deze tekst zie je de versteviging van de buitentent waar de middelste tentstok zich bevindt.

Hier kan je de kleur gecodeerde clips zien. Deze maken het opstellen van de tent makkelijker.

De tent weegt in totaal 1758 grams. Er zitten 8 picketten MSR MiniGroundhog, 1 tentstok DAC Featherlite NFL en 4 stormkoorden in het pakket.  Er zit ook een reparatie kit voor de tentstok bij. Meer info over de MSR Hubba Hubba NX kan je hier vinden. 

Een relevante post waar we de tent testen in Schotland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/13/msr-hubba-hubba-nx-2">
Instagram
Spring naar toolbar