MLD Trailstar met binnentent 2Oookstar Trailstar Nest, wanden uit volledig mesh

MLD Trailstar met binnentent 2Oookstar Trailstar Nest, wanden uit volledig mesh

We wilden onze rugzak wat lichter krijgen. Het leek ons dan ook goed om eens te kijken naar een lichtere tent. Na een tijdje zijn we bij een tarp uit gekomen. Slapen onder een tarp zagen we wel zitten. We vroegen ons alleen twee dingen af. Is een tarp stormproof genoeg voor het ruigere weer van Scandinavië. We hebben namelijk al wat stormen meegemaakt met onze Hilleberg Nammatj 3. Deze tent had totaal geen moeite met deze weersomstandigheden. Maar deze weegt dan ook wel meer dan 3,5kg. Een volgend mogelijk probleem vonden wij de bescherming tegen muggen, deze zijn talrijk aanwezig in de Scandinavische landen. En s’avonds zitten we toch wel graag op ons gemakje uit de muggen. Om de hele tijd met een muggennetje over ons hoofd te zitten zien we namelijk niet meteen zitten. Na wat rond zoeken op het internet en de aanbeveling van Debbie Sanders hebben we gekozen voor een MLD Trailstar. Deze bleek echt bombproof te zijn volgens Debbie. We zijn toen op zoek gegaan naar een soort binnentent voor onder de Trailstar. We hebben onze binnentent besteld bij Oookworks in het Verenigd Koninkrijk. Door enkele vertragingen van materialen die gebruikt worden voor de binnentent is onze eigen binnentent nog niet geleverd. Wel heeft Sean van Oookworks ons zijn prototype van de 2Oookstar trailstar inner opgestuurd. We mogen deze meenemen in Mei naar Snowdonia. Want hij kan ons niet beloven dat deze tegen dan geleverd gaat zijn. We vinden het wel een heel mooie oplossing van hem.

Het prototype weegt ongeveer een 750gr deze bestaat uit 30D silnylon floor/full mesh. Het model dat wij hebben besteld hebben weegt volgens hem maximum 470gr en bestaat uit een Chikara floor/50cm cuben walls en voor de rest mesh. De Trailstar weegt 625gr geseald. Dit moet je nog zelf doen standaard is dit nog niet gedaan. Hier onder staan enkele foto’s van de Trailstar met binnentent opgezet in onze tuin. Wanneer onze eigen binnentent is aangekomen komt er nog een uitgebreider verslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/13/mld-trailstar-met-binnentent-2oookstar-trailstar-nest-wanden-uit-volledig-mesh">
Instagram
Spring naar toolbar