Lundhags Authentic Pant

Lundhags Authentic Pant

Lundhags is gevestigd in Jämtland, Zweden. Ze maken schoenen, kledij en rugzakken. De Lundhags authentic broek is hybride stretch broek met een FC vrije DWR behandeling.  De broek is gemaakt van polycotton LPC ECO ( 65% polyester en 35% organische katoen ). Er zijn stretch panelen op het zitvlak, knieën en het kruis gemaakt van Schoeller Dynamic Extreme. Deze stretch panelen zorgen voor een goede bewegingsvrijheid, vooral het kruispaneel geefteen maximum aan bewegingsvrijheid. Ik merk dit vooral bij het fotograferen onder een lage hoek. De binnenkant van de broek is aan de enkels verstevigd met Cordura stof. Je kan de broek ook vastmaken aan je schoen met een schoen haak. Aan de buitenkant is er een compressie systeem ( Boot-loc ), waarmee je de broek rond de enkels kan vastmaken. We vinden het alleen niet zo makkelijk om dit systeem af te stellen, maar misschien doen we iets verkeerd. 😉

 

Er zijn ventilatie ritsen aan de buitenkant van elk been, deze ritsen zitten tussen de knie en de heup. Je voelt de ritsen niet terwijl je wandelt, je merkt zelfs niet dat ze er zitten. Er zijn twee handzakken en twee beenzakken met velcro. De rechter beenzak heeft vanbinnen nog een klein zakje waar je een gsm in kwijt kan. Er zijn geen zakken op het zitvlak omdat deze het comfort zouden verminderen. Dan zouden de stretch panelen niet meer veel zin hebben. We hadden misschien wel graag één zak gehad met een rits in plaats van een velcro zak. Lundhags heeft broeken met ritszakken maar dan moet je het doen zonder de stretch panelen. De ritszakken geven misschien minder comfort dan de velcro zakken.
De pasvorm van de broek is normaal en komt niet erg hoog, hij is beschikbaar in: long, short en normal. De broek is in verschillende kleuren beschikbaar: groen, bruin, zwart, beige, blauw en rood.
Pluspunten
  • stretch panelen voor een maximum aan bewegingsvrijheid
  • ventilatie ritsen
  • het boot-loc systeem
  • de schoen haak
  • robuust
  • enorm comfortabel
Minpunten
 • afstellen van het boot-loc systeem
 • misschien het missen van een ritszak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/13/lundhags-authentic-pants">
Instagram
Spring naar toolbar