F-stop small Pro ICU met een Exped waterdichte compressiezak 20L

F-stop small Pro ICU met een Exped waterdichte compressiezak 20L

Al een tijdje was ik op zoek naar oplossing om mijn extra foto materiaal mee te nemen tijdens onze meerdaagse trektochten, zoals de grotere Lee filters, filterhouder, extra accu’s, en extra lenzen. Voor de dagtochten kocht ik mij een F-Stop Loka fotorugzak, F-stop werkt met hun eigen systeem de ICU ( internal camera units ) zo kan je de rugzak zelf indelen naar jouw eigen voorkeur. Ik nam me tweemaal de Pro ICU small, volgens Charlotte was het formaat van één ICU namelijk perfect om mee te nemen in een grote trekking rugzak. En inderdaad de ICU past perfect bovenop het andere outdoor materiaal in de rugzak. Zo zit het materiaal veilig opgeborgen in de rugzak, en zo blijft alles compact bij elkaar. Als extra bescherming doe ik de ICU in een Exped waterdichte compressiezak van 20L. In principe is dit niet meteen nodig want de ICU is gemaakt van een waterbestendig materiaal. Maar het zijn geen waterdichte ritsen dus ik neem liever het zekere voor het onzekere. Zo moet ik er ook niet meer op letten waar ik de ICU neerzet bij het fotograferen. Deze waterdichte zak kochten we eerder al aan, de bedoeling was dat we deze zouden gebruiken om onze slaapzak in op te bergen. Maar achteraf bleek de opening veel te groot te zijn waardoor de slaapzak steeds terug uit de opening viel.

De binnenzijde van de ICU is zo ontworpen dat je de ruimte kan onderverdelen in verschillende ruimtes met tussenschotten. Deze tussenschotten blijven op hun plaats zitten met velcro. De ICU wordt geleverd met een ruim aantal tussenschotten. In de flap van de tas kan je nog materiaal kwijt zoals je smartphone, of documenten. Ik heb mijn tas zo onderverdeeld dat het de Lee filterhouder en ND grad filters samen zitten, de accu’s zitten samen met een Pelican memory case, dan is er nog plaats voor een Little-en Big stopper van Lee, een Nikkor groothoeklens, en een blaasbalg met enkele mircovezeldoekjes.

De buitenzijde is zoals eerder vermeld gemaakt van een waterafstotend materiaal, een leuke extra zou zijn moesten ze ook waterdichte ritsen gebruikt hebben. Dan was de waterdichte hoes van Exped overbodig, maar dit was geen punt voor mij om de ICU niet aan te schaffen. Ook is de tas voorzien van een handvat en tevens ook twee D-ringen voor het gebruik van een draagriem. Ook zijn er velcro straps aanwezig, hiermee kan je de ICU bevestigen in een F-stop rugzak. Hierdoor voorkom je het schuiven van de ICU in je F-stop fotorugzak.

De Exped waterdichte compressiezak, heeft niet zoveel uitleg nodig. Handig aan deze compressiezak is dat hij een ruime opening heeft, wat ideaal van pas komt bij de ICU. Deze zak is ook voorzien van een compressie ventiel, waardoor je makkelijk de lucht uit de zak krijgt. Degene die in het bezit zijn van een Exped matje kunnen via een schnozzel hun matje oppompen.

Plus-punten:

  • stevige materiaalkeuze
  • waterafstotend materiaal
  • binnenzijde volledig te personaliseren
  • ruime keuze uit tussenschotten
  • snelle toegang tot al je fotomateriaal

Min-punt:

  • als ik er dan toch één moet geven, het ontbreken van een waterdichte ritssluiting

Conclusie:

Indien je op zoek bent naar een systeem om je foto materiaalmateriaal op een veilige manier op te bergen in je trekking rugzak kan je je dit systeem zeker en vast aanraden. Je hebt de volledige vrijheid in het organiseren van de tas naar jouw voorkeur. Tevens voelt de tas zeer degelijk aan en is ze nog behoorlijk licht van gewicht ( 420 gram ).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/13/f-stop-small-pro-icu-met-een-exped-waterdichte-compressiezak-20l">
Instagram
Spring naar toolbar