Exped Cloudburst 15

Exped Cloudburst 15

We waren op zoek naar een relatief lichte waterdichte dagrugzak. We willen hem vooral gebruiken tijdens een klim naar een top zonder zware rugzak. Het is dus een rugzakje dat we gebruiken, wanneer we ‘s avonds nog een korte wandeling maken. Wanneer de zware rugzak in de tent blijft liggen. Deze waterdichte rugzak werkt met het roll-top dichting systeem gelijk de meeste waterdichte opbergzakken. De Cloudburst is een combinatie van een waterdichte opbergzak en een lichtgewicht draagsysteem. Het volume van 15 liter is groot genoeg voor heel wat materiaal mee te kunnen nemen. En het zorgt ervoor dat het droog blijft onder alle condities.

Eerst wilden we een Sea to Summit travel day pack aanschaffen maar ons leek de Exped Cloudburst 15 beter. Omdat deze een heup- en borstriem heeft. Deze zorgt ervoor dat je de rugzak stevig op de rug kunt aanspannen. Zodat deze niet teveel beweegt bij het stijgen en afdalen. Dat leek ons een groot nadeel van de Sea to Summit omdat deze geen riempjes heeft. De Cloudburst weegt iets meer maar deze vinden we wel veel comfortabeler en deze is volledig waterdicht tegenover dat de Sea to Summit enkel waterbestendig is.

Pluspunten:

  • compleet waterdicht
  • er passen veel spullen in de 15L zak
  • borst-en heupgordel
  • comfortabel

Minpunten:

  • er zijn lichtere oplossingen maar ik weet niet zeker of deze volledig waterdicht zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/13/exped-cloudburst-15-2">
Instagram
Spring naar toolbar