Jetboil Sol Titanium

Jetboil Sol Titanium

Een vriend van ons raadde ons een Jetboil aan. Hij vind het een erg makkelijke brander en hij is compact. Voor de Jetboil gebruikte we een MSR SuperFly. Maar deze vonden wij niet perfect. Het grootste nadeel vonden wij dat de kookpot ondersteuning scherp is. Hierdoor vonden wij het niet zo simpel om de brander in onze rugzak te stoppen. Het kan namelijk nog al snel je andere spullen beschadigen in de rugzak. En het vuurtje was niet stabiel genoeg. Verschillende keren is het vuurtje omgevallen tijdens het koken. Ook heb je bij dit vuurtje een windscherm nodig.

Ondertussen hebben we de Jetboil toch al meer dan 50 keer gebruikt. Dus ondertussen kunnen we onze opinie hierover ook geven. Het is een compact systeem, ongeveer even groot als een Therm-a-Rest Xtherm slaapmatje. Dat maakt het makkelijk bij het inladen van de rugzak. En er is nog een extra voordeel, alles past in de kookpot. Zelfs de gasvulling als je een 100 gram gasvulling gebruikt. Het vuurtje staat enorm stabiel wanneer je de stabilisator onder de gasvulling gebruikt. Het koken van water gaat ook enorm snel, in minder dan 2.5 minuut heb je kokend water. We eten altijd gevriesdroogde maaltijden tijdens onze trektochten, dus dit is toch wel extra handig. Ons lijkt het wel niet zo simpel om er voedsel in klaar te  maken omdat de vlam nog al moeilijk te regelen is. Maar voor water te koken is hij perfect. Hieronder vind je onze plus-en minpunten.

Pluspunten

 • het is compact, alles past in het kookpotje zelfs de gasvulling als je er eentje van 100 gram gebruikt
 • het water kookt enorm snel
 • makkelijk in gebruik
 • de stabilisator voor de gasvulling op te klikken werkt goed
 • je vergrendelt de kookpot op het vuurtje, hierdoor kan het kookpotje niet meer van de brander afvallen
 • aan de binnenkant van de kookpot staan er markeringen in milliliter, dit is handig wanneer je gevriesdroogde voeding zakjes gebruikt
 • de isolatie rond de pot werkt goed
 • je hebt geen windscherm nodig om de vlam te beschermen

Minpunten

 • de isolatie rond de pot zit vrij los
 • de vlam is moeilijk te regelen, wij koken er alleen water mee en dit gaat perfect
 • het is vrij duur in aankoop, maar voor ons is het zijn geld zeker waard
 • wij vinden het lightgewicht ( 338 gram ) maar er zijn lichtere systemen verkrijgbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/13/brander-jetboil-sol-titanium">
Instagram
Spring naar toolbar