2Oookstar Trailstar Nest, Chikara bodem en wanden gemaakt van 50 cm cuben, het overige van mesh

2Oookstar Trailstar Nest, Chikara bodem en wanden gemaakt van 50 cm cuben, het overige van mesh

We hebben hiervoor een aantal keer het prototype van de 2Oookstar trailstar nest gebruikt. Dit was een tussentijdse oplossing omdat onze binnentent niet tijdig geleverd kon worden. Vlak voor onze vakantie naar Noorwegen werd onze eigen binnentent geleverd. Deze binnentent bestaat uit een bodem van Chikara ( een nylon ripstop fabric ). Dit materiaal is lichter dan het 30D silnylon materiaal dat in het prototype werd gebruikt. En het Chikara materiaal zou toch nog even stevig moeten zijn. De wanden zijn gemaakt van 50 cm cuben fiber, de rest is van mesh gemaakt. De vijftig centimeter cuben fiber dient voor het mogelijke opspattende water tegen te gaan. En het houdt de wind wat uit de binnentent terwijl je in de tent slaapt. Deze binnentent weegt samen ongeveer een 475 gram. Dit vinden wij goed meevallen als je bekijkt dat 2 aparte bivakzakken van MLD ook al gauw een 300 à 400 gram wegen. En wij vinden het grootste voordeel dat we nu een muggenvrije leefruimte hebben onder onze trailstar. Je kan de binnentent aan de trailstar bevestigen met de voorziene ringen in elke hoek. Maar dit doen wij eigenlijk nooit. Omdat je dan ‘s morgens bij het losmaken van de binnentent veel kans hebt om het ochtenddauw dat aan de binnenkant van de trailstar hangt op de binnentent te laten druppelen. Wel moet je de binnentent vanboven aan de wandelstok bevestigen, maar dit is heel makkelijk. Wij vinden de binnenruimte sowieso gigantisch tegenover onze Hilleberg Nammatj 3. Bij onze Hilleberg moesten we altijd puzzelen om alles in de tent te krijgen. BIj de 2Oookstar nest krijgen we er alles gemakkelijk in. We hebben zelfs nog ruimte over ;).

Pluspunten:

  • lichtgewicht
  • waterdichte bodem
  • géén last van opspattend water onder de tralstar
  • muggenvrije leefruimte
  • ruime binnenruimte
  • bijzondere kwaliteit geleverd door OookStars
  • je kan de combinatie van materialen zelf kiezen

Minpunten:

  • sommige vinden de leefruimte misschien wat te laag
  • hogere aankoopprijs dan 2 bivakzakken, maar je hebt er wel een volwaardige binnentent voor
  • het vergt wat tijd en oefening om de trailstar op te zetten in combinatie met de binnentent

Conclusie:

WIj zijn enorm tevreden van de binnentent. Zeker in combinatie met de MLD trailstar. We zijn ook heel tevreden van de kwaliteit die geleverd is door Oookworks. Ik kan de binnentent dan ook aan iedereen aanraden die een droge en muggenvrije leefruimte wilt voor onder zijn trailstar.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/13/2oookstar-trailstar-binnentent-chikara-cuben-mesh">
Instagram
Spring naar toolbar