De Hoge Venen, Fagne de la Polleur

Als één van de eerste komen we aan op de parking van de Baraque Michel, we zijn dan ook vroeg opgestaan om de drukte voor te zijn. Wanneer we ons ingeduffeld hebben tegen de barre kou wandelen we richting het knooppunt Croix de Fiancés. We volgen hierbij de route met het groene vierkantje. Eens we het knooppunt Croix de Fiancés bereikt hebben, slaan we links af. We blijven nog steeds de groene route volgen in de richting van Pont de Bèleu. We hoopten bij deze shelter te kunnen ontbijten maar deze ligt er nogal slordig bij. Deze nacht hebben er namelijk een man of vijf gebivakkeerd in de shelter. Er is precies behoorlijk wat gedronken aan de lege bierblikjes te zien. We besluiten dan maar verder te wandelen via een korte steile klim zitten we nu enkele tientallen meters hoger dan Fagne de la Polleur, het pad  vanaf de shelter tot aan Fagne de la Polleur is namelijk nog steeds afgesloten. Maar het uitzicht vanaf hier is prachtig, we merken dat het al drukker begint te worden op de knuppelpaden. Het is dan ook al tien uur, tijd om een plekje te zoeken om te ontbijten. Al snel vinden we geschikte plek, Erik en Lei maken een warme ontbijt klaar van Backcountry Cuisine. Deze maaltijden brachten ze mee van hun vorige reis in Nieuw Zeeland. Wij houden het bij een koek met een warme chocolademelk. Na de pauze dalen we geleidelijk af naar Fagne de la Polleur. In het begin valt de drukte nog behoorlijk mee, maar eens we de langlaufroute kruisen begint het wat te druk te worden. Bij het informatie centrum van Mont Rigi steken we de drukke baan over, hier merken we pas echt hoe druk het is. Zo ver dat we kunnen zien staat de hele berm vol geparkeerd. We komen er enkele grappige taferelen tegen, een eigenaar van een Jaguar komt erachter dat een Jaguar en sneeuw geen goede match is. 🙂 Eens we de baan over steken, blijft het zoals we al gedacht hadden behoorlijk druk. Na een tijdje vinden we een rustige plek om onze middagmaal klaar te maken. Hierna wandelen we rondom ‘Les Wés’ terug naar de parking van de Baraque Michel. Ik krijg even een lichte depressie, hoe moet ik in godsnaam nog van deze parking af geraken. Ze staan letterlijk overal geparkeerd, op de middenberm, bushalte, rondpunt. Vlotter dan verwacht geraak ik van de parking af. Terwijl we terug naar Eupen rijden, zien we een hele rij auto’s aanschuiven in de richting van de Baraque Michel, ze staan bijna tot in Eupen centrum aan te schuiven. Niet normaal! Zijn wij blij dat we op tijd vertrokken zijn. Dit weekend gaan we opnieuw naar de Hoge Venen, ditmaal samen met leden van Hiking Advisor onder begeleiding van Steve. David is ook weer van de partij, ook zullen we Lisanne ook eens ontmoeten. We volgen al een tijdje haar wandel blog.

Hier kan je de gps track downloaden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.