Hoge Venen – Bayehon

Luswandeling van 12 km in de omgeving van de Hoge Venen – Bayehon

We parkeren onze wagen tegenover de parking van Signal de Botrange. De parking zelf staat al volledig vol, we zijn dan ook vrij laat aangekomen. Maar goed eigenlijk want het is zo mistig dat we amper iets zien.  Rond twaalf uur zijn we klaar om te vertrekken. Eerst volgen we de zuidelijke kant van de Fagne Wallonne tot aan Haie de Souk. Vanaf hier wandelen we richting de grote weg N676, deze steken we over. Vanaf hier wandelen we in de richting van het natuurcentrum. Vlak voor we het natuurcentrum bereiken, slaan we links af. Nu wandelen we een kleine kilometer door het bos “de Waimes. Het is nog steeds erg mistig, hopelijk klaart het zo meteen wat op. Eens we aan het einde van het bos zijn, volgen we het riviertje de Ghâster. Hier loopt een prachtig en avontuurlijk paadje. Af en toe wordt het pad wel behoorlijk modderig! Na een tijdje zijn wel al een 200-tal meter af gedaald op een afstand van 5 kilometer. We zijn nu op het laagste punt van vandaag. Vanaf nu klimmen we geleidelijk terug naar Signal de Botrange. We volgen nu een hele tijd de rivier de Bayehon tot aan de N68. Na een korte klim komen we aan bij de grootste natuurlijke waterval van België. Vanaf de waterval is het nog een 200-tal meter wandelen tot aan de shelter “Longfaye”. Twee en een halve kilometer later komen we aan bij de N68, hier waren we eigenlijk van plan om door te steken naar Fagne de Polleur. Maar het is inmiddels al vrij donker aan het worden. We besluiten dan maar om de kortere weg langs het veengebied “Neûr Lowé” te nemen. Anders geraken we nooit op tijd terug aan de auto voordat het donker is. Na een vijftigtal minuten arriveren we aan de auto, juist op tijd. Het is zo goed als volledig duister.

Hier kan je de gps track downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.