Winterbivak Hiking Advisor 2018

Net zoals de vorige edities komen we weer samen bij de jeugdherberg van Malmedy. Rond tien uur is de groep compleet. 🙂 Deze keer blijft de bar gelukkig wat langer open dan de vorige edities. 🙂 Bij het drinken van enkele biertjes toont Steve ons de route die we gaan wandelen de komende 2 dagen. Rond middernacht gaan we slapen.

s’Ochtends ontbijten we nog even, hierna maakt iedereen zijn rugzak klaar om dan met de auto naar de parking Drossart te rijden. Eens we bij de parking zijn aangekomen laden we alle rugzakken uit. Er moet namelijk nog één auto naar de parking van Mont Rigi gebracht worden. We gaan namelijk geen luswandeling doen. Rond half tien zijn we klaar om te vertrekken aan onze tocht.

Dag 1 Parking Drossart – Bivakzone Gileppe – 23km – stijgen : 385m – dalen : 585m

We wandelen in de richting van de zone C, wanneer we het veen bereiken begint het lichtjes te sneeuwen. Niet veel later komt de zon ook even piepen. Deze combinatie zorgt voor een prachtig tafereel! We wandelen een tweetal kilometer langs de rand van het veengebied, hierna slaan we linksaf het bos in. Na een klein uurtje komen we aan bij de schuilhut Hasebusch. Hier slaan we linksaf en volgen we de Soor een hele tijd. Na de kruising met route de Hestreux besluiten we om wat cross country gaan te wandelen. We zijn de brede weg namelijk beu. 🙂 Een tien minuten later komen we uit op een brandweg, hier slaan we linksaf. We blijven deze brandweg nu een hele tijd volgen tot aan de bivakzone Soor. De situeert zich bij de samenvloeing van de Soor en de Helle. Hier houden we ook onze middagpauze. Na een half uurtje beginnen we terug te wandelen we beginnen namelijk af te koelen. We volgen de Helle nu in de richting van de N68. Deze steken we over, we wandelen nu het bos Meyrerskoph in. Het stuwmeer La Gileppe begint al dichter bij te komen. Wanneer we bij het meer aankomen volgen we de rand van het meer in zuidelijke richting. Na een drietal kilometer verlaten we het meer, nu is het nog maar een vijftal minuten tot aan de bivakzone van Gileppe. Iedereen kiest zich een plekje, er is vrij veel ruimte. Niet veel later beginnen er een paar met het kampvuur. En ja hoor vrij snel kunnen we gezellig rond het kampvuur gaan zitten.

Dag 2 Bivakzone Gileppe – Baraque Michel – 15km – stijgen : 465m – dalen : 105m

s’Ochtends is iedereen mooi optijd wakker, hierdoor kunnen we na het onbijt een half uur eerder dan verwacht vertrekken. We beginnen meteen met een stuk cross country te wandelen. Het is oppassen geblazen dat we niet in het veen wegzakken. 🙂 Na een tijdje komen we uit op een breder bospad, na een tijdje merkt Steve dat we een afslag zijn vergeten te nemen. 🙂 We moeten namelijk in de richting van het dorp Jalhay wandelen. Niet veel later passeren we de rand van het dorp. Nadat we de baan N672 oversteken botsen we al snel op een privéweg. Steve ziet niet meteen een andere optie dus we wandelen rond de omheining. Vrij snel komen we terug uit bij een omheining. Hier loopt er ook een tarmac weg naar de boerderij Grosfils. Deze passeren we om dan even later rechts af te draaien naar de rivier Sawe. We zijn nu bijna terug bij de Hoge Venen. Wanneer we het veen bereiken zien we het monument Aux Aviateurs Americains staan. Vanaf hier volgen we een hele tijd de rand van het veengebied ( Zone C ). Na een tijdje slaan we linksaf, nu is het niet meer zo ver tot aan de Baraque Michel. Dit valt ook meteen op het stikt hier van de dagjes toeristen. Bij Baraque Michel moeten we even wachten totdat de auto’s terug zijn van parking Drossart. Wegens de overrompeling bij de Baraque Michel rijden we even naar Mont Rigi. Maar hier is alles gesloten wegens verbouwingen. Dus dan rijden we maar naar Eupen om nog iets te drinken voordat we terug naar huis rijden.

Hier kan je de gps track downloaden. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.