Lost Valley (Coire Gabhail)

Lost Valley (Coire Gabhail)

Onderweg naar Isle of Skye passeren we Glen Coe. We willen een korte wandeling maken in deze regio. Helaas is er nog teveel sneeuw op de toppen van de munros. Dus beslissen we een wandeling te maken in de prachtige vallei Lost Valley (Coire Gabhail) tussen Beinn Fhade en Gear Aonach. De wandeling is ongeveer 4km lang. Er zijn enkele mooie watervallen en de rotsformaties zijn spectaculair. Je moet de rivier “Allt Coire Gabhail” oversteken, dit kan op enkele plaatsen via grote stapstenen. Dit pad brengt je ook naar de start van de beklimming van de 2 munros “Stob Coire Sgreamhach” en “Bidean nam Bian”. Het is zo goed als dezelfde weg terug naar de parking.

Bijkomende informatie in het Engels.

 

Hier kan je de gps track downloaden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.capturethemountains.com/2018/05/04/lost-valley-coire-gabhail-schotland">
Instagram
Spring naar toolbar