Platwijers, Terdonk en Wijvenheide

Luswandeling van 10 km in het natuurreservaat Platwijers, Terdonk en Wijvenheide

Een tijdje geleden kochten we onze de wandelbox ‘De Wijers’, op een vijftal kilometer van onze deur liggen de natuurreservaten Platwijers, Terdonk en Wijvenheide. In de wandelbox zit ook een kaart van dit gebied. We starten aan de Paalsteen, vanaf hier is het een vierhonderdtal meter wandelen tot aan de bewegwijzerde routes. Wij volgen de rode wandeling, tegen de wijzers in. Het eerste deel van de wandeling loopt door het natuurreservaat Platwijers. We wandelen langs de vijvers’Grote Platwijer’ en ‘Kleine Platwijer’. Even later komen we aan bij de Witvenweg, deze steken we over en meteen wandelen we het bos terug in. We wandelen nu naar het natuurreservaat Terdonk. En al vrij snel naderen we het natuurreservaat Wijvenheide. Het natuurreservaat bestaat uit tientallen vijvers, de diversiteit van vogels is hier enorm! We spotten tientallen Aalscholvers, enkele reigers waaronder de grote zilverreiger en de blauwe reiger en een Roerdomp. Tijdens onze vorige wandelingen in dit natuurreservaat spotte we ook al een IJsvogel. Als je geluk hebt kan je de Visarend hier ook spotten. Langs de vijvers zijn ook enkele kijkhutten geïnstalleerd. Na een tijdje laten we de vijvers achter ons en wandelen via een grindweg terug naar het natuurreservaat Platwijers. Het laatste gedeelte is hierdoor iets minder interessant vanwege de lange rechte paden langs de akkers. Maar misschien zijn we in het begin van de wandeling wat teveel verwend. 🙂 Een aanrader voor degene die graag wandelen in combinatie met het spotten van watervogels.

Hier kan je de gps track downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.