Les Deux Ourthes

Luswandeling van 14 km rond het meer van Nisramont 

Wij beginnen bij de parking van Barrage de Nisramont, maar je kan eventueel ook starten bij de parking van Adeps in Engreux. De hele wandeling is gemarkeerd met een rode ruit maar door de bomen die omgewaaid zijn moet je soms wel opletten dat je het juiste pad inslaat. Je neemt eigenlijk steeds het pad dat het dichtst bij de Ourthe ligt. Wij starten tegenwijzerzin en wandelen meteen over de stuwdam van Nisramont. Eerst wandelen we langs de samenloop van de Oostelijke en Westelijke Ourthe. Meteen beginnen we al te stijgen, na een tweetal kilometer volgt er een korte,steile klim naar een uitkijkpunt. Hier kijgen we een mooi uitzicht over de Ourthe vallei.

We dalen terug af naar de oever, vanaf dan slingert het pad op en neer langs de Ourthe. Na een vijfhonderdtal meter zijn we bij de plaats waar de Westelijke en Oostelijke Ourthe in elkaar vloeien. We volgen nu een tweetal kilometer de Westelijke Ourthe tot aan de afdamming. Eens we de Ourthe over zijn gestoken hebben we geluk. Het pad is nog juist niet ondergelopen. De Ourthe staat hoog door de regenval van de laatste dagen. We volgen nu een tweetal kilometer de Ourthe tot aan het vakantieverblijf “Adeps”. De flank is hier voornamelijk begroeid met sparren. Het pad slingert verder op en neer langs de prachtige rotsformaties.

Eens we het vakantieverblijf Adeps zijn gepasseerd, zoeken we naar een mooie plek om te picknicken. Mijn maag was al een tijdje aan het grommelen. Het is dan ook al half 2 wanneer we een ideale plaats vinden. Géén picknicktafel vandaag maar een dikke boomstam om op te zitten. Na de pauze wandelen we langs de Oostelijke Ourthe, het is het nog ongeveer een kilometer wandelen tot aan de afdamming. Het pad is hier op enkele plaatsen volledig verspert door omgewaaide bomen.

We wandelen nu terug naar de samenloop van de Oostelijke en Westelijke Ourthe. Het is ongeveer een tweetal kilometer de oostelijke Ourthe volgen tot aan de samenloop. Bij de samenloop houden we een korte pauze om enkele foto’s te maken. Het is nog een tweetal kilometer wandelen tot aan de auto vanaf hier. Eerst volgt er een korte maar pittige klim. Eens we boven zijn hebben we een mooi uitzicht over de vallei. Bij de afdaling richting de parking volgen er nog enkele smalle maar korte passages over steile rotsformaties. Voor iemand met hoogtevrees kan het hier even wat moeilijker zijn.

Hier kan je de gps track downloaden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.