Connecterra

Luswandeling van 18 km in het nationaal park Connecterra

We parkeren de auto op de parking van de toeristische dienst, hou er best rekening mee dat deze parking dicht bij Maasmechelen village ligt. Het kan hier op sommige momenten behoorlijk moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Vooral in de weekends is het enorm druk. Vanaf de parking is het enkele minuten wandelen tot aan de hoofdtoegangspoort Connecterra, hier moet je een toegang betalen van drie euro. Samen met David Cappelle starten we wijzerzin met de gele route. Een hele tijd wandelen we langs de grote plas tot aan de wandelwissel 11, deze vind je terug op de wandelkaart  Connecterra. Vanaf hier volgen we een honderdtal meter het kruisje tot aan de blauwe route. Na een tijdje passeren we “Chateau de Litzberg”, hier nemen we een korte pauze om iets te drinken. Je kan hier eventueel ook iets eten. Na de pauze volgen we de blauwe route verder, deze route loopt voornamelijk door het bos. Na een twee en halve kilometer komen we aan bij de wandelwissel 17, hier volgen we de gele route naar de tweeling terril. Eens we zijn aangekomen op de tweede terril, nemen we onze middagpauze. We maken een lekkere vriesdroogmaaltijd klaar, en een lekkere chocomousse hé David 😉 Voordat we terug naar beneden wandelen genieten we nog even van het uitzicht. Er stoort ons alleen iets, er staan twee bouwkranen midden in het nationale park, vlak langs de krekenzone. Eens we terug beneden zijn wandelen we naar de wandelwissel 12, vanaf hier volgen we terug de rode route tot aan de wandelwissel 14. Hierna volgen we terug de gele route richting de krekenzone en de lange terril. Eens we de krekenzone bereiken merken we op hoe groot de bouwwerf is. Achteraf komen we te weten dat ze hier een megakuuroord aan het bouwen zijn. Ditvinden wij persoonlijk totaal niet passen in een nationaal park. Na de krekenzone wandelen we de lange terril op. Hier wordt het uitzicht weeral eens verpest door de bouwwerf en bouwkranen. Ook vinden we de tarmac weg naar de top van de terril nogal storend. We wandelen via een beklinkerd pad terug naar beneden tot aan de wandelwissel 3, vanaf daar wandelen we via de wandelwissel 2 terug naar de hoofdtoegangspoort.

Hier kan je de gps track downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.