Meerdaalwoud en Mollendaalbos met overnachting op bivakzone “De Steenberg”

We wilden graag  in onze Trailstar met binnentent slapen voor we deze meenemen op trektocht naar Snowdonia. De bivakzone “De Steenberg” in het Meerdaalwoud leek ons dan ook perfect voor dit te doen. We hebben een mooie wandeling gemaakt voor we onze Trailstar installeerden op de bivakzone. Wij zijn begonnen vanaf de parking gelegen bij de speelberg, de parking is ten westen gelegen van het Meerdaalwoud. De eerste zes kilometer wandelen we door het Meerdaalwoud, daarna volgt er een zestal kilometer door het Mollendaalbos. Wij vonden dit bos persoonlijk mooier dan het Meerdaalwoud. Je had hier meer kleine paden, of zelfs paden die je amper nog zag liggen. En een groot deel van het bos was bedekt met een laag bosanemonen. Dit had je in het Meerdaalwoud ook wel maar veel minder. De laatste vier kilometer  tot aan de bivakzone wandelen we weer door het Meerdaalwoud. Vanaf de bivakzone is het nog een anderhalve kilometer terug tot aan de parking.

Hier kan je de gps track downloaden.

De bivakzone “De Steenberg” is gelegen in de noordelijke rand van het Meerdaalwoud. Ze ligt omsloten door een weide en een bos dat vooral bestaat uit een aantal dennensoorten. Er is een waterpomp aanwezig maar dit is geen drinkwater. Je moet rond een straal van 10 meter rond de waterpomp bivakkeren. Er is ook een basic wc aanwezig. Deze bestaat uit een houten beschutting en een gat met een plank erop. Toen wij er waren was er zelfs wc papier aanwezig.

Meer info over de bivakzone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.