Groepswandeling Hiking.be in de Hoge Venen

Luswandeling van 13.5 km in de omgeving van de Hoge Venen – Bayehon

Deze groepswandeling is georganiseerd door Mattias van hiking.be, in totaal zijn we met 12 wandelaars. Een niet al te grote groep wat het wel gezellig maakt. We vertrekken bij de parking van Signal de Botrange. Wanneer we vertrekken regent het lichtjes, en dit blijft het nog een uurtje lichtjes doen. Vanaf dan begint het op te klaren. We volgen eerst de zuidelijke kant van de Fagne Wallonne tot aan Haie de Souk. Vanaf dan wandelen we het bos “Bois de Sourbrodt in.

Na een kleine kilometer komen we aan op de grote weg N676, deze steken we over en vanaf nu volgen we een tijdje het stroompje de Ghâster. Hier loopt een prachtig en avontuurlijk paadje. Af en toe kan je het pad niet meer onderscheiden van het stroompje. Dit zorgt ervoor dat het pad op veel plaatsen héél modderig is. We zijn nu een 200-tal meter gedaald op een afstand van 5 kilometer.

Even later komen we aan bij het laagste punt van vandaag. Vanaf nu klimmen we geleidelijk aan terug naar Signal de Botrange. Nu gaan we een hele tijd de rivier de Bayehon volgen tot aan de N68. Na een korte klim komen we aan bij de grootste natuurlijke waterval van België. Bij de waterval de Bayehon houden we een korte pauze om een groepsfoto te maken.

Na de korte pauze wandelen we nog een 200-tal meter verder tot aan de shelter “Longfaye”. Hier houden we een middagpauze van een half uurtje. Ik neem er de tijd om nog enkele foto’s te maken met de Big Stopper op statief. We klimmen nu een 60-tal meter tot aan de N68, we passeren nog een oude eik “Vieux Chêne” en een bos waarvan de bodem is bedekt met een prachtige moslaag.

Nadat we de baan zijn overgestoken wandelen we richting Fagne de Polleur. Bij de shelter houden we nog even een korte pauze voordat we verder wandelen via Fagne de Polleur naar Signal de Botrange. Het is nu nog een 50-tal meter stijgen via enkele steile afgronden, hier is wel sinds kort een ijzeren kabel gespannen voor de veiligheid. Vanaf dan wandelen verder via de knuppelpaadjes over het Fagne de Polleur naar Signal de Botrange.

Hier kan je de gps track downloaden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.