Eschbach en Steinbach

Parkeren doen we aan een schietclub in Roetgen aan de rand van het bos. Eerst volgen we ongeveer een kilometer een smalle tarmac weg, deze is verkeersvrij dus je moet alleen wat opletten voor mogelijke fietsers. Vanaf dan volgen we het riviertje de Eschbach, na ongeveer een anderhalve kilometer een golvend pad gevolgd te hebben, beginnen we rustig aan te stijgen. Na ongeveer een kilometer komen we aan bij de samenstroom van de riviertjes Eschbach en Steinbach. Via een onstabiel bruggetje steken we de Eschbach over. Nu wandelen we een tweetal kilometer langs het riviertje stroomopwaarts. Je voelt het wel totaal niet dat je stijgt, het is eerder vals plat. Eens we bij het veen zijn blijven we de bosrand volgen. Na ongeveer een anderhalve kilometer langs het veengebied gewandeld te hebben, zitten we op het hoogste punt van de wandeling. Hier houden we onze middagpauze.

Na de pauze wandelen we terug het bos in, eerst volgen we een tarmac/grind weg die toch wel tamelijk steil is. Na ongeveer een anderhalve kilometer zijn we bij het riviertje de Steinbach. We volgen dit riviertje een tweetal kilometer stroomafwaarts tot we terug aan de samenstroom van de Eschbach en Steinbach zijn. Ze zijn wel veel bomen aan het rooien langs de Steinbach, de bosbouwmachines staan nog steeds in het bos. Eens we terug bij de samenstroom zijn volgen we ongeveer een kilometer hetzelfde pad. Vanaf dan nemen we de route aan de andere kant van de Eschbach waar we deze ochtend wandelden. Na een kilometer komen we terug aan bij de tarmac weg, deze volgen we terug tot aan de auto.

Hier kan je de gps track downloaden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.