De vallei van de Trô Maret

Deze wandeling gaat door de vallei van Trô de Maret, je krijgt er een mooi zicht op de vallei en de kloof. Je wandelt er door prachtige naaldbossen en tegen het einde van de wandeling passer je het mooie veengebied Moupa. Het is een luswandeling van ongeveer een kleine acht kilometer lang.

We hebben samen met Mattias van de website Hiking.be deze wandeling gedaan. Het is één van zijn favoriete wandelingen in de Ardennen! Wij vinden het persoonlijk ook een prachtige, avontuurlijke en gevarieerde wandeling. Na het parkeren van de wagen steken we de straat over, meteen wandelen we door de vallei van de Trô Maret. We volgen ongeveer een kilometer een goed begaanbaar pad. Hierna dalen we af via een avontuurlijker, slibberig pad richting het riviertje Trô Maret.

Na een tijdje hebben we een mooi zicht over de kloof, hier wordt ook aan cayoning gedaan. Eens we bij de rivier zijn houden we een korte pauze. Hier kan ik mijn nieuwe camera eens uittesten op het statief. Het is prachtig wandelen langs het riviertje en de met mos begroeide rotswanden. Het heeft duidelijk al goed gevroren in de Hoge Venen. Er hebben zich al ijspegels gevormd in het mos. Na enkele kilometers de Trô Maret te hebben gevolgd, steken we deze over via een brugje. We wandelen nu terug het naaldbos in en stijgen richting Ferme Libert. De bodem van het bos is hier weer prachtig bedekt met mos. Eens we boven zijn in de vallei volgen we een tijdje een wildspoor. Zo omzeilen we een breed wandelpad dat door een gekapt gebied gaat. Na een tijdje gaat het smal pad over in een breder pad maar we wandelen wel nog steeds door het mooie bos. We hebben vanaf hier een mooi zicht op de kloof waar we zojuist nog door wandelden. Wanneer we de vallei van de Trô Maret verlaten komen we aan bij het veengebied Moupa. We hebben nog een laatste keer een uitzicht over de vallei. We volgen nu een tijdje de rand van het naaldbos langs het Moupa veengebied. Na ongeveer een halve kilometer de rand van het naaldbos gevolgd te hebben wandelen door het veengebied Moupa via knuppelpaden. Wanneer we door het veengebied zijn houden we een korte pauze bij de dikke eik “Chêne Fredericq”. Deze staat vlak na de knuppelpaden. Na de pauze wandelen verder in de richting van de Trô Maret. We wandelen nog een heel klein stukje dezelfde route tot we terug aan de parking zijn.

Hier kan je de gps track downloaden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.