Winterbivak Hiking Advisor 2017

Ondertussen zijn we al toe aan onze derde winterbivak georganiseerd door Steve. We komen weer allemaal samen in de jeugdherberg van Malmedy. Deze keer wordt het een winterbivak met wat minder sneeuw dan de vorige jaren, jammer eigenlijk want vorig weekend lag er nog bijna een halve meter sneeuw. Maar dit weekend zullen we het moeten doen met de restanten. 🙂

Dag 1 Mont Rigi – Bivakplaats – 21km – stijgen : 315m – dalen : 460m

Na het ontbijt krijgen we een korte brieving, hierna rijden we naar Mont Rigi. Vanaf hier starten we onze tweedaagse tocht doorheen de Hoge Venen. Via de vlonderpaden wandelen we in de richting van de Helle. We volgen de Helle een poosje tot aan de splitsing met de Spohrbach. Vanaf hier volgen nu de Spohrbach naar het Brackvenn. De meertjes bij het Brackvenn zien er prachtig uit, ze zijn volledig bevroren. Niet veel later steken we de N67 over, om dan verder te wandelen doorheen het Brackvenn. Na het tijdje beginnen we de rivier de Getzbach te volgen in de richting van het veengebied Kutenhard. Aan de rand van het veengebied vinden we een geschikte bivakplaats in het bos.

Dag 2 Bivakplaats – Mont Rigi – 19km – stijgen : 590m – dalen : 445m

s’Ochtends zijn we vroeg uit de veren. We staan namelijk maar net langs het wandelpad dus we willen op tijd kunnen vertrekken. We volgen nog heel even de rand van het veengebied. Aan het einde van het veengebied slaan we linksaf het bos ‘Staadswald Oberweser’ in. We wandelen nu terug in de richting van de rivier de Getzbach. Deze steken we over, hierna blijven we verder door het bos wandelen tot aan de parking Ternell. Eens we Ternell bereikt hebben houden we een korte pauze, hier is er namelijk een informatiecentrum met mogelijkheid om naar het toilet te gaan.Na de pauze dalen we terug af naar de Helle, eens we bij de Helle zijn aangekomen volgen we deze stroomopwaarts tot aan de kruising met de rivier Spohrbach. Hetzelfde punt waar we gisteren al passeerde. Nu volgen we de Helle aan de andere kant van de rivier, via Fagne de Cléfaye komen we terug uit bij het punt Marie-Anne Libert. Vanaf hier volgen we terug de vlonderpaden naar Mont Rigi. Eens we bij Mont Rigi zijn aangekomen drinken we er nog ene voordat we afscheid nemen van elkaar. Het was weeral eens een geslaagde editie.

Hier kan je de gps track downloaden.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.