Sandwood Bay terug via Am Buachaille

2- daagse kampeertrektocht in een lus vanuit Balchrick naar Sandwood Bay terug via de rotsformatie Am Buachaille en de kliffen

Dag 1: Balchrick – Sandwood Bay
Aantal loopuren: 1u15
Fotomomenten: 2u
Afstand: 6,5km
Hoogtemeters: 80m stijgen, 80m dalen

We parkeren de wagen op een parking tussen Blairmore en Balchrick. De parking is niet heel groot maar er is zeker plaats voor een 20 wagens.  Hou er rekening mee dat dit een populaire wandeling is, vooral in het weekend wordt ze veel gedaan als een daguitstap. Wij maken er een tweedaagse van maar dit vooral omdat we bij het strand willen bivakkeren. We volgen een grindweg tot aan Sandwood Bay. Onderweg passeren we een vijftal meertjes Loch Aisir, Lochan Na Gainimh, Loch A’Mhuilinn, Loch Meadhonach en Loch Clais Nan Coinneal. De wandeling tot aan de duinen is vrij saai, maar eens we het strand naderen worden we beloond met een prachtig zicht op Sandwood Bay en Sandwood Loch.

We zetten onze tent op in de duinen. Er zijn enkele plaatsen waar je je tent op het gras kan plaatsen. Zodat je de tent toch wat beter kan verankeren dan in de losse zand. ‘s Avonds wandelen we nog eens even tot aan de zee om er enkele “long exposure shots” te maken.

Dag 2:  Sandwood Bay – Balchrick
Aantal loopuren: 2u
Fotomomenten: 2u
Afstand: 9,5km
Hoogtemeters: 150m stijgen, 100m dalen

Vandaag wandelen via de kust en zijn bijhorende kliffen terug naar de wagen. We nemen een klein paadje naar boven naar het klif Rubh´a Bhuachaille. Eens we boven zijn blijven we de rand van het klif de hele tijd volgen. Na een tijdje komen we aan bij de rotsformatie Am Buachaille.  Dit is een vrijstaande rots van 65 meter hoog die in de zee staat. Deze wordt ook beklommen door klimmers. We pauzeren onderweg geregeld om enkele foto’s te maken. De kustlijn van Schotland is indrukwekkend, op vele plaatsen heb je een mooie azuurblauwe zee.

We volgen de kustlijn tot we bij een riviertje aankomen, deze is afkomstig van Loch A’Mhuilinn. We volgen het riviertje tot aan Loch A’Mhuilinn. En vanaf daar is het dezelfde route terug tot aan de wagen.

Hier kan je de gps track downloaden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.