Loch Coire Mhic Fhearchair ( Beinn Eighe ) Torridon

Aantal loopuren: 4u
Fotomomenten: 1u
Afstand: 14km
Hoogtemeters: 500m stijgen, 500m dalen

Normaal was het de bedoeling om hier een tweedaagse te doen. Ons plan was om bivakkeren bij  Loch Coire Mhic Fhearchair. En dan de volgende ochtend de munros “Ruad-Stac Mor” en  “Spidean Coire Nan Clach”te beklimmen. Maar er was zoveel wind aan het meer dat onmogelijk was om hier de tent op te zetten. Maar we komen zeker en vast terug naar Torridon, het is een prachtige plaats om te wandelen. De volgende keer nemen we een langere periode om hier rond te trekken. Het is dus een dagwandeling geworden naar Loch Coire Mhic Fhearchar, terug gingen we via dezelfde weg.

De wandeling start aan een kleine parking. Er is plaats voor een 8-tal auto’s. We volgen een duidelijk pad door de vallei tussen Beinn Eighe en Stuc A’ Choire Dhuibh Bhig langs de rivier Allt A’Choire Dhuibh Mhoir. De eerste kilomters zijn de steilste, na een tweetal kilomter zijn we al 200 meter gestegen. Na een viertal kilometer passeren we een grote steenman. Hier splits het pad in twee richtingen. Wij volgen het rechtse pad naar Loch Coire Mhic Fhearchair. Het andere pad gaat in de richting van het meer Lochan A’ Choire Dhuibh en Loch Grobaig. Vanaf hier is het nog een 200-tal meter stijgen tot aan Loch Coire Mhic Fhearchair.

Het is een simpele klim tot aan het meer, we volgen de hele tijd een duidelijk pad. Juist voordat we het meer naderen zijn er trapjes gemaakt van grote stenen. Deze lijken ons wat overbodig en zijn zelfs storend om over te wandelen.

Wanneer we bij het meer aankomen, wil ik enkele long exposure foto’s maken maar het waait hier zo hard. Ik heb al moeite om mijn eigen recht te houden. Het statief blijft dus zeker nooit stabiel staan. Het regent ondertussen ook en dat werkt niet goed samen met de Lee filters. Nu snappen we waarom de wandelaars die we tegen kwamen ons geluk wensten toen we  zeiden dat we bij het meer wilden bivakkeren. Ik probeer een panorama te maken maar simpel is dit ook niet met de hevige wind en regen. Mijn lens staat meteen vol met regendruppels. Na een tijdje is het me dan uiteindelijk toch gelukt. En kunnen we terugkeren naar de parking via dezelfde weg.

Hier kan je de gps track downloaden. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.