Fotoreportage ∣ Trekken door Zweeds Lapland in het magazine ‘Op Weg’

Deze fotoreportage vind je terug in het ‘Op Weg’ magazine nummer 2 jaargang 2016. Een magazine voor wie op de hoogte wil blijven van wat reilt en zeilt in de wereld van de wandel- en fietstrekking. Als je al lid bent van Grote Routepaden, heb je het magazine waarschijnlijk al in de bus gekregen. Indien je geen lid bent, kan je onze fotoreportage hieronder bekijken. Of je kan lid worden en dan krijg je zes keer per jaar het ‘Op Weg’ magazine toegestuurd. Meer info hierover vind je op de website van Grote Routepaden. Nog eens bedankt Grote Routepaden om ons te contacteren, we zijn uitermate tevreden met onze fotoreportage in de ‘Op Weg’.

Voor deze fotoreportage kozen we voor de kampeertrektocht die we maakte doorheen de Nationale Parken Sarek en Stora Sjöfallet in het Zweeds Lapland. Dit is nog steeds één van de mooiste tochten die we tot nu toe gedaan hebben. De reis om er te geraken was al een groot avontuur op zich. De eerste dagen trokken we doorheen het Nationale Park Stora Sjöfallet, hier hadden we meteen één van de mooiste avonden tijdens deze tocht. Een prachtig rood gekleurde hemel boven de bergketen Áhkká in combinatie met een vijftigtal grazende rendieren rondom onze tent. Enkele dagen later arriveerden we in de vallei Rapadalen, hier waande we ons even in Alaska/Canada. De vallei ziet er spectaculair uit, zeker vanaf de top Låddebákte. De drie dagen doorheen de Rapadalen vallei vonden we het zwaarst van de hele tocht. Het terrein is er enorm sompig, en het was ook nog eens behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. Tegen het einde van de tocht konden we een paar keer het noorderlicht waarnemen. Zo fel is het noorderlicht normaal gezien nooit in deze periode. Het was voor ons beide dan ook de eerste keer dat we het noorderlicht aanschouwde. Hierdoor eindigde onze tocht meer dan geslaagd. Het complete verslag vind je hier nog eens terug. 

[pdf-embedder url=”http://www.capturethemountains.com/wp-content/uploads/2018/05/Sweden-GR.pdf” title=”Sweden GR”]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.