Beinn Trilleachan

Aantal loopuren: 6h30
Fotomomenten: 1h
Afstanden: 11km
Hoogtemeters: 950m stijgen, 950m dalen

We parkeren de auto aan het einde van de weg nabij Loch Etive. Er is een kleine parking. Eerst volgen we een tijdje de rand van het bos. Er loopt een pad langs de omheining. Na een 2.5 kilometer beginnen we aan de steile klim door een rivier bedding. Na een klim van 300 meter begint het gelijkmatiger te stijgen. Nu zijn we op de bergrug Meall nan Gobhar. Als snel bereiken we de eerste top Trilleachan Slabs met een hoogte van 767m. Na de top volgt er een korte maar stevige afdaling van een 75-tal meter langs diepe afgronden. Dan volgt er een gelijkmatige klim naar de top van Beinn Trilleachan met een hoogte van 840m. Op de top van de Beinn Trilleachan ontmoeten we twee Schotten. Ze vertellen ons dat de klim via de bergrug Meall nan Gobhar naar de top makkelijker is dan de route die wij genomen hebben. We moeten een kilometer dezelfde weg terugnemen. Vanaf dan begint de steile afdaling naar Loch Etive. Hier moet je wel tredzeker zijn, er liggen namelijk veel losse rotsblokken. Zelfs de grote durven al eens verder te schuiven. Na een tweetal uur zijn we terug aan het meer. Nu is het nog maar 1.5 kilometer langs het meer wandelen terug tot aan de parking.

Hier kan je de gps track downloaden.

We slapen deze nacht in onze auto, kort bij Buachaille Etive Mòr. Dit is een fantastische plek om “long exposure” foto’s te maken. Volgende keer wandelen we zeker naar de top van deze munro.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.